”Det här är, kan man säga, en ritning för hur man lever ett gott liv, äter väl och är lycklig.” Atelier September: A Place for Daytime Cooking är den första kokboken helt ägnad åt den hyllade Köpenhamnsrestaurangen och bjuder på recept från ägaren Frederik Bille Brahe, som här ger exklusiv tillgång till Atelier Septembers mest ikoniska rätter. Bokens 86 recept erbjuder till största delen vegetariska tolkningar av frukost, lunch, sötsaker och A.S.-klassiker – däribland den berömda Avocado mad – med ett genomgående fokus på färska, säsongsbetonade råvaror. Frederik presenterar recept på fluffiga pannkakor med drag av financier, säsongsanpassade soppor och sallader samt matchadoftande desserter, med samma självklara handlag som präglade hans första, bästsäljande bok med Apartamento, All the Stuff We Cooked. En introduktion och poetiska mellanspel skrivna av Frederik själv ger inblick i Atelier Septembers tidiga dagar och kulinariska inspirationer – bakgrunden till det som kom att bli en av Köpenhamns mest omtyckta restauranger. Redigerad av Jeni Porter och med fotografier av Rasmus Weng Karlsen är Atelier September en sorts hemkomst – både genom de minnen som väcks av välbekanta smaker och vackra föremål, och genom de livslånga vänskaper som formas runt ett dukat bord.